Gode råd til ture

Sådan tager vi på tur

Udstyr til Vandring    Proviant til vandring    De 9 fjeldregler   
Kort og kompas    Hold varmen i soveposen    Kategorisering af ture   

Fordelen ved at være medlem af Dansk Fjeldvandrerklub er, at du altid har nogen at tage på tur sammen med, og at der er stort udvalg af ture, du kan tage med på.

For at vi kan tilbyde så mange ture som muligt, gør vi det let for turlederne at lave ture. Det betyder, at vi forventer at deltagerne kan klare sig selv. Du skal altså have almindelig god kondition og lyst til at klare dig selv udendørs.

Hvad har du brug for på tur?

På flerdagsturene er det nødvendigt med et par vandrestøvler. De giver god støtte til anklerne. Husk du skal altid have støvlerne gået til, inden du tager på længere vandreture.

Du skal have en rygsæk. På endagsture er det ikke så vigtigt, hvad det er for en rygsæk, men på flerdagsture skal du have en rygsæk, som er tilpasset din ryg og derfor sidder godt.

Du skal selv sørge for kogegrej og mad på turene, hvis der ikke står andet nævnt i turprogrammet. Man kan sagtens holde fællesspisning alligevel. Selvom den ene laver kylling i karry og den anden laver bacongryde, så sidder vi og sludrer og hygger, mens der røres i gryderne.

Du får brug for sovepose og liggeunderlag på flerdagsturene.
Et telt er også godt at have med, medmindre du vælger at overnatte i det fri eller bivuak. En fjerde mulighed er overnatning i shelter, hvis der findes det på lejrpladsen. Turlederen vil oftest kunne oplyse dette. Her skal du dog være opmærksom på, at shelteret sagtens kan være optaget af andre.

Fortvivl ikke, hvis du ikke lige har kogegrej eller telt. Kontakt turkoordinator@fjeldvandrerklub.dk eller ring til turlederen og hør, om der måske er nogen, du kan dele med. Husk, det er vigtigt, du tager en snak med turlederen, hvis du mangler udstyr, så det ikke kommer som en overraskelse ude på turen. Ofte kan det være muligt at aftale at dele udstyr som telt og kogegrej på en tur, så man sparer vægt.

Vi bestræber os på hvert år at have en tur for nye medlemmer, hvor der er mulighed for at tale om udstyr og afprøve det at være på tur. Kontakt sekretaer@fjeldvandrerklub.dk for at høre nærmere om dette.