Opskrifter

Vi har besluttet at lave denne side med link til de opskrifter, som vi deler med hinanden.

Forslag til retter, som man kan lave på tur.
Generelt kan man sige at alle retter med kylling og kød giver mere energi end tørkost, men pulver retter gør opvasken lettere.
 
Ris og pasta retter er populære på ture af få dages varighed.
 
Hovedretter:
Svensk pølseret:
Kogte kartofler 200 g
Wienerpølser 2
Zittauerløg 1/2 eller porre 1/2
Smør 10 g
Edelsüsspaprika 1 tsk
Koncentreret tomatpuré 1 lille dåse 
Skummemælkspulver 3 spk. 
Vand 1 1/2 dl
Salt
Peber
 
Brændende kærlighed:
1 ps. Kartoffelmos pulver
1 pakke bacon i tern (ikke røget)
1 løg
purløg
 
Æggekage:
3 æg
1 dl mælk af skummemælkspulver
Salt
Peber
Purløg
Rugbrød eller knækbrød til
 
De lette retter:
Forårsruller på pande.
Pølser med brød & sennep og ketchup.
Pizza på bålrist. 
Ristet torskerogn med pasta.
Risotto med svampe i lille pose. Til stegning 1 miniflaske hvidvin og olie. Har man ikke lyst til at bære på en hvidvinsflaske kan en hønsebouillon bruges i stedet.
 

At tørre frugter.
Frugt som tørres kan reduceres i vægt til ca. 1/10-del. Forskellige frugter der er mest egnet til at tørre er: æbler, pærer, appelsiner, ananas, jordbær, hindbær og banan .

Frugter har dog en tendens til at blive brunlige ved lufttørring, dette hindres ved at lægge frugten i citronvand 5 minutter inden de kommes i tørremaskinen.
 
Har du ingen tørremaskine, så brug en varmluftovn ved 55 graders temperatur. Her skal ovndøren stå med en lille sprække, så fugten slipper ud.
Jo tyndere frugten skæres ud, jo nemmere er det at tørre den. Æbler kan køres igennem et mandolinjern, mens andre frugter nemmest skæres i hånden.
 
Tørring er en langsommelig proces og tager normalt 3-8 timer.
Jo mere fedtet en frugt er, jo mere energi indeholder den, det vil sige at banan og avocado topper med hensyn til ekstra energi, hen på eftermiddagen.
 
Hvorfor så tørre selv? Hjemmetørring indeholder ikke fritureolie, som bruges i industrien til bl.a. tørrede bananer og det smager bedre, når man bruger friske frugter.
Tørres der hjemme, er det også muligt at krydre æbler ved at vende de fugtige frugter i kanel og sukker. Banan kan tilsættes chokolade lige inden de kommer ud af tørremaskinen eller ovnen, men det forringer holdbarheden til et par uger. Tørrede frugter med væskeindhold under 10%, kan holde i flere år, hvis de opbevares lufttæt.
 
At tørre grønsager.
Samme fremgangsmåde som ved frugter dog uden citronvand. Eksempler på grønsager, du kan tørre er blomkål, rosenkål, porre, svampe, kartofler, tomater.
Det tilsættes vand igen ved tilberedning af retterne.
 
Sjove desserter ved bålet. 
Æblekage af tørrede æbler.
Jordbærgrød af tørrede jordbær.
 

Kransekage fra Nytårsturen 2020

Honningssnitter fra Julefrokostturen2019