Brug 2 liggeunderlag: Det ene et skumunderlag og det andet et selvoppusteligt underlag – som f.eks. Thermarest (3/4 længde er en mulighed, hvis det er vigtigt at holde vægten nede).
Tag soveposen ud af hylsteret straks ved ankomsten, så dunene har mulighed for at løfte sig.
Sov med hue, handsker og sokker på – sørg for at holde yderpunkterne af kroppen varme. I ekstrem kulde kan ansigtet dækkes med et tørklæde for at undgå ,at næsen får frostbid.
Ånd aldrig ned i soveposen, da dette medfører kondens og i sidste ende en fugtig sovepose.
Lav en varmedunk ved at hælde næsten kogende vand i en Sigg vandflaske. Placér varmedunken i soveposen en halv time før du kravler ned i den dejligt varme sovepose.
Løb lidt rundt (eller løb på stedet) i fem minutter for at varme kroppen op umiddelbart før du går i soveposen.
Hvis du vågner og fryser, så lav nogle mavebøjninger i soveposen, før du står op.
Gå ikke sulten i seng og sørg for at have spist nok til at holde dig med energi helt til om morgenen. Fedtholdig mad en time før du sover hjælper kroppen med at producere varme. Hvis det er meget koldt, så sørg for at have en snack i nærheden til at spise i løbet af natten. Sørg for at indtage nok væske, men lad være med at overdrive – det er ikke et hit at skulle ud af teltet midt om natten i minus 17 grader.
Del telt med en anden og ha’ det hyggeligt med din teltmakker. Det er måske det vigtigste råd for at sikre en vellykket vintertelttur. Hjælp hinanden og fordel opgaverne mellem jer – den ene kan lave noget varmt at drikke, mens den anden ruller soveposer ud, f.eks. … Find ud af hvad der fungerer for jeres teltteam og husk, tænk altid positive tanker.